Pokličite nas: +386 7 30 84 450

SOLIS TIMBER

O podjetju

O podjetju


Naše podjetje ima 33-letno družinsko tradicijo poslovanja ter utečen poslovni model.

Trudimo se, da je kakovost naših storitev in izdelkov vseskozi na najvišjem nivoju, poleg tega pa je stalnica tudi hitra izvedba ter ureditev prevoza do strank preko pogodbenih partnerjev. Poslovne storitve torej nudimo hitro, organizirano in kakovostno.

solis-logo-2018-reversed-01.png
Imamo zelo razvejan trg in produkte ustrezno klasificiramo po kvalitetah, kar je v naši panogi zaželeno. Pri nas je to zahteva in dodana vrednost naše ponudbe.

Strankam ponujamo celoten servis s tega področja: naše produkte namreč dobavljamo narezane, posušene in skobljane.

Danes ima naše podjetje 35 zaposlenih in smo prisotni na trgih 33 držav, zaznamujejo pa nas zelo močna prodajna naravnanost. Izdelke izvozimo na trge Bližnjega in Daljnega vzhoda, Evrope, Amerike in Afrike večinoma brez posrednikov. Gre za konstrukcijski les, les za lepljene plošče, za gradnjo, embalažo, lamele za okna in vrata, pa tudi skobljan les.

solis-timber-o-podjetju-1.jpg

Glavna dejavnost podjetja je žagarstvo. Razžagujemo iglavce (smreka, jelka, bor,...), produkti pa so deske, tramovi, plohi, letve itd., ki se uporabljajo predvsem v gradbeništvu. Stranski produkti so krajniki, sekanci, žagovina in peleti, ki se neposredno uporabljajo za kurjavo.

SOLIS TIMBER

Lokacija

Podjetje je registrirano na naslovu Na žago 6, 8351 STRAŽA. Lokacija spada v JV Slovenijo v občino Straža. Lokacija je strateška, saj so v tem delu bogata rastišča smreke in jelke. Najboljša so v Kočevskem Rogu, kjer so drevesa visoka, debela in vitalna. Podjetje je od Kočevskega Roga oddaljeno le 8 km, od Novega mesta pa 9km. V bližini (v Straži) je tudi železniška proga. 

SOLIS TIMBER

Vodstvena skupina

solis-timber-vodstvena-skupina-2.jpg

Vodstvena skupina podjetja je ambiciozna družina Zoran, ki si s svojimi zaposlenimi želi uspeti na trgu lesnih izdelkov. Slovensko industrijo hočejo na ravni podjetja dvigniti nad slovensko povprečje.

Vodstvo podjetja je tesno vpeto v celotno poslovanje in je zadolženo za uspešno izvedbo.

USTANOVITELJ, DIREKTOR: Jože Zoran

USTANOVITELJICA, PROKURISTKA: Betka Zoran

DIREKTORICA: Kaja Zoran Ledinek, MSc Holztechnik (Biel)

SOLIS TIMBER

Naš razvoj

Družinsko lesarsko podjetje je leta 1990 ustanovil Jože Zoran kot Žagarstvo Jože Zoran s.p.. Glede na to, da je šlo za mikro podjetje, smo zelo spretno krmarili na trgu, ki še zdaleč ni bilo prijazno malim obrtnikom naše stroke. Kljub temu smo uspeli vsako leto vpeljati manjše investicije in tudi proizvodne kapacitete so se konstantno povečevale.

solis-timber-zgodovina.png
V letu 1999 smo zaposlili prvega delavca in zgradili žagalnico, vendar je bilo v tem obdobju še veliko fizičnega dela.

Leta 2001 smo postavili prvo računalniško vodeno tračno žago.

V letu 2003 smo zgradili nov objekt s pisarnami.

V letu 2007 je Jože Zoran s soprogo Betko Zoran ustanovil še podjetje Solis Straža d.o.o.

Leta 2009 smo postavili nov proizvodni obrat in ponudili na trg novo paleto produktov.

Leta 2010 smo postavili skladišče končnih izdelkov.

Leta 2015 smo preselili proizvodnjo na novo lokacijo v bivši Novoles.

V letu 2017 se je podjetju pridružila hčerka Kaja Zoran kot vodja prodaje. Število zaposlenih se je v dveh letih povečalo s sedem na 20.

Leta 2018 je podjetje investiralo v digitalizacijo, novo žagarsko opremo, lupilnico s skeniranjem in kotlarno.

Dne 27. 7. 2021 se je podjetje preimenovalo iz Solis Straža d.o.o. v Solis Timber d.o.o., uradni naslov podjetja se je spremenil iz Rumanja vas 46 v Na žago 6, direktorica Betka Zoran pa je predala svoje mesto Kaji in Jožetu Zoranu.

Decembra 2022 podjetje dokupi 3,5 ha v industrijski coni za širitev svoje dejavnosti in razvijanje novih produktov.

1. 1. 2023 podjetje zaposluje skupno 35 vrhunskih zaposlenih, ki stremijo k razvoju podjetja. Na vidiku so nove velike investicije in novi produkti.